Het draait allemaal om verandering

(Leestijd: 1-2 minuten)

Mijn eerste blogbericht… Ik heb er lang over nagedacht: wat pak ik eerst aan? En weet je wat, het ligt zo voor de hand dat je er haast over kijkt.

In sales draait alles om verandering. En dat verdient als eerste onze aandacht. Veel sales theorieën zijn gebaseerd op het begrip verandering.  Onze accounts zijn succesvol door hun veranderingsaanpak.

Ze veranderen hoe klanten naar hun business kijken, hoe ze kunnen optimaliseren. Ze laten hen anders kijken naar hun strategie en resultaten. Ze helpen hen hoe ze de dingen anders kunnen aanpakken. En dat over verschillende vakgebieden: sales, marketing, financieel, klantenservice, … En daarna bekijken ze hoe ze die verandering tot stand kunnen brengen.

Door mensen anders te laten kijken naar hun eigen bedrijf en werking, behalen accounts ook hun eigen doel. En dat is mensen van gedachten doen veranderen:

  • Overtuigen dat Adviesplatform de beste partner is
  • Ook al hebben ze een andere partner. Overtuigen van verandering
  • Ook al hebben ze een voorkeur voor een andere partner. Die voorkeur wijzigen

Mensen helpen veranderen, is altijd al een eigenschap die de beste salesmensen bezitten. Daarom zijn grote leiders vaak salesmensen. Maar de manier om mensen te helpen veranderen, is ook veranderd over de jaren heen. En als je daar meer over wilt weten, dan raad ik je onz Sales Academy en/of Sales Outsourcing aan. Wat denk je, klaar voor verandering? Contacteer ons!