Het heeft niets met jou te maken

(Leestijd: 1-2 minuten)

Een kwade klant voor je? Of aan de lijn? Het heeft hoogstwaarschijnlijk niets met jou te maken. Dus trek het je niet aan. Misschien heeft die last van een lage bloedsuikerspiegel. Of gewoon een slechte nacht achter de rug. Of misschien heeft die klant gewoon honger of dorst. Al die fysieke oorzaken kunnen invloed hebben op de mentale toestand.

Of misschien heeft de klant persoonlijke problemen. Of staat die onder immense druk op het werk. Er zijn veel mogelijke oorzaken waarom iemand zich ongepast gedraagt. Laat het niet aan je hart komen en stoom je klaar voor je volgende gesprek. What doesn’t kill you, makes you stronger, toch?

Het zijn symptomen van een onderliggende oorzaak. En daar heb jij niets mee te maken. En het is niet omdát er een oorzaak is, dat het een excuus voor slecht gedrag is. Dat klopt, maar laat het je niet uit je focus halen. Laat iemand anders’ gemoedstoestand die van jou niet beïnvloeden.

Makkelijker gezegd dan gedaan? Vind je het moeilijk om zoiets van je af te laten glijden? Contacteer ons voor een sales opleiding, want dit onderwerp komt ook aan bod. Zo leer je snel enkele tips and tricks om hier beter op te reageren. Tot binnenkort?